Aanmelden voor de nieuwsbrief Door Opsteen | advocaat in vastgoed


Wat veel! 3,9 miljard faalkosten in de bouw in 2013. Moet dat nou?

Tijdens de 11e editie van de Open coffee Bouw hoorden we dat de bouw maar liefst 3,9 miljard aan faalkosten kende in 2013. Kosten dus, die de aannemer onnodig ten behoeve van een eindproduct maakt. Deze faalkosten zijn het gevolg van onder meer:

  • een inefficiënt verloop van het bouwproces;
  • het niet voldoen aan de afgesproken kwaliteitseisen van het eindproduct, en/of
  • het moeten herstellen of vervangen van zaken.

Uit onderzoek blijkt dat faalkosten in de bouw gemiddeld zo’n 5 – 13 % van de omzet bedragen. En wat is de gemiddelde winst? Misschien 2 %? U kunt derhalve uw winst vergroten door meer werk te maken van het verminderen van faalkosten. Door te sturen op kwaliteit en op de bouwprocessen.

Maar wat als u toch te maken krijgt met faalkosten? Doordat bijvoorbeeld de eindgebruiker ontevreden is? Wat als de eindgebruiker meent dat u als aannemer werk moet herstellen of vervangen? Hebt u voor dat geval de juridische consequenties helder? Weet u wat u wel of niet moet doen en hebt u uw mogelijke aansprakelijkheid zo veel als mogelijk uitgesloten? Hebt u er ook aan gedacht dat uw bouwproces ook juridisch goed moet zijn afgestemd? Denkt u dat uw opleverformulieren en contracten met ZZP-ers en onderaannemers voldoende duidelijk zijn, zodat u bij een klacht de onderaannemer aan het werk kunt zetten? Bent u hierover niet zeker? Laat ons kantoor uw juridische deel van het bouwproces nakijken. Daar kunnen we voor u financieel voordeel behalen.

Meer weten?
Indien u meer informatie wenst over dit onderwerp, kunt u met ons contact opnemen via info@vastgoedadvocaten.nl. U kunt ook bellen naar 0413 – 787 147. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in bouwrecht en alles wat daarmee samenhangt.

Interessant?
Als u dit blog interessant vindt, dan waarderen we het zeer als u de moeite wilt nemen om dit te delen.

Dit is een betaald artikel

Om dit artikel te lezen heb je ons kennisabonnement nodig. Blijf voor €10 per maand op de hoogte van alle zaken binnen het vastgoedrecht.

Abonneer je nu

U bent op zoek naar
vastgoed advies?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24-uur terug.Boek: Grond verhuren als overheid?

5 manieren om het aan te pakken.

Nu bestellen