Aanmelden voor de nieuwsbrief Door Opsteen | advocaat in vastgoed


Kopers lopen onnodige risico’s bij het kopen van een huis!

De Vereniging eigen huis heeft een onderzoek gedaan naar de juridische kennis van Nederlanders die op het punt staan om een huis te kopen of net een huis hebben gekocht. De uitslag was schrikbarend. De juridische risico’s worden blijkbaar sterk onderschat door ‘huis-kopend-Nederland’.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat slechts 20 procent weet dat een “voorlopig koopcontract” wel degelijk bindend is. Verder wist minder dan 25 procent dat wanneer een koopcontract onder voorbehoud van financiering is getekend, je de makelaar geen courtage verschuldigd bent als het voorbehoud terecht wordt ingeroepen. De volledige resultaten van het onderzoek kunt u hier nalezen.

De conclusie is in ieder geval dat potentiële kopers zich veel te weinig verdiepen in de juridische risico’s van het kopen van een huis. Dit terwijl het waarschijnlijk de grootste aankoop van hun leven betreft. Wilt u weten hoe het met uw juridische kennis staat? Doe dan de test.

Ondervindt u problemen bij de aan- en verkoop van uw woning, of wilt u graag uw juridische kennis in een gesprek toetsen? Schroom niet om met ons contact op te nemen. Wij helpen u namelijk graag bij de aankoop van uw woning!

Dit is een betaald artikel

Om dit artikel te lezen heb je ons kennisabonnement nodig. Blijf voor €10 per maand op de hoogte van alle zaken binnen het vastgoedrecht.

Abonneer je nu

U bent op zoek naar
vastgoed advies?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24-uur terug.Boek: Grond verhuren als overheid?

5 manieren om het aan te pakken.

Nu bestellen