Aanmelden voor de nieuwsbrief Door Opsteen | advocaat in vastgoed


Gemeente Moerdijk gaat aan de slag met snippergroen.

Volgens een persbericht gaat de Gemeente Moerdijk het gesprek aan met alle inwoners die op dit moment gebruik maken van snippergroen zonder dat daarover afspraken zijn vastgelegd. Op zich goed nieuws. Sinds de Wet Markt en Overheid is het namelijk niet meer gepast om deze gronden zomaar in gebruik te geven. Daar moeten overheden dus echt mee aan de slag.

Adoptiegroen

Minder goed nieuws is echter dat de gemeente Moerdijk het snippergroen nog steeds in bruikleen wil geven. Een wellicht aantrekkelijke oplossing, maar wel een oplossing die in strijd is met de Wet Markt en Overheid. Het in gebruik geven van gronden is een economische activiteit en dus moeten de integrale kosten in rekening gebracht worden. Geen bruikleen dus en ook geen verhuur voor één euro. Alleen adoptiegroen is volgens de Autoriteit Consument en Markt nog mogelijk. Wil je hierover meer weten? Wij publiceerden een tijdje geleden onze eerste vlog over dit onderwerp.

Dit is een betaald artikel

Om dit artikel te lezen heb je ons kennisabonnement nodig. Blijf voor €10 per maand op de hoogte van alle zaken binnen het vastgoedrecht.

Abonneer je nu

U bent op zoek naar
vastgoed advies?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24-uur terug.Boek: Grond verhuren als overheid?

5 manieren om het aan te pakken.

Nu bestellen