Over Opsteen advocaat in vastgoed

De naam zegt het al: Opsteen advocaat in vastgoed is een niche advocatenkantoor dat zich puur en alleen richt op het vastgoed in de breedste zin van het woord.


Lobke Opsteen

Bekijk mijn LinkedIn

Ze zeggen wel eens: “What you see, is what you get”. Dat geldt voor mij in ieder geval wel. Ik ben wie ik ben. Zonder poespas. Open, eerlijk en transparant.

Voordat ik in 2011 advocaat werd, heb ik eerst als jurist voor diverse gemeentelijke overheden gewerkt. Voor het laatst bij de gemeente Uden als jurist vastgoed. In die functie bleek de liefde voor het vastgoedrecht: ik mocht de contracten schrijven voor de ontwikkeling van o.a. de woonwijk waarin ik nu zelf woon.

Mijn focus op het gebied van vastgoed in combinatie met mijn achtergrond en passie voor mijn vak bepaalt mijn toegevoegde waarde voor mijn klant. Ik sta voor een topkwaliteit van mijn werk. Ik denk praktisch mee en dat doe ik het liefst vanaf een zo vroeg mogelijk stadium. Ik weet namelijk dat ik juist dan het meeste rendement voor mijn klant (voor u dus) kan realiseren. Op dat moment zijn de belangen om er samen uit te komen vaak het grootst. In ieder geval het beste zichtbaar. Daarbij vergeet ik zeker niet de belangen (en emoties) van uw tegenpartij. Door ook die belangen in het vizier te houden, bereik ik ook voor u het beste rendement.

Ik ben ervan overtuigd dat ik juist dat beetje extra’s doe waaraan u behoefte hebt. Uiteraard in overleg met u, want  heldere communicatie vormt bij alles de basis. Dat begint met duidelijk taalgebruik. Èn begrip voor uw praktijk. Mijn advies moet u namelijk wel kunnen toepassen in uw praktijk. Anders hebt u er niets of maar heel weinig aan. Ik stem mijn werkzaamheden dus altijd af op uw wensen. Uiteraard met behulp van de mensen die mij bij mijn werk ondersteunen.


Lidmaatschappen

Ik ben lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten, de VBR en de Vereniging Vastgoed Juristen

VHA

Samenwerkingsvormen

Ik verzorg workshops en trainingen met Van Leijen Overheidsrecht. Daarnaast ben ik als docent verbonden aan de opleiding Vastgoedmanagement van de Vastgoed Business School.

 

Tot slot ben ik als auteur verbonden aan Indicator. Voor Indicator schrijf ik regelmatig artikelen voor hun nieuwsbrieven, maar heb ik ook een aantal dossiers over het huurrecht geschreven. Verder ben ik auteur van De grote vastgoedgids.

 

Boek: Grond verhuren als overheid?

5 manieren om het aan te pakken.

Nu bestellen